Blog
Στο blog μας θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα μας, επιλεγμένες συνταγές καθώς και ενημερώσεις για τις συμμετοχές μας σε εκθέσεις.
Έτοιμο σε: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Ευκολία: Πολύ εύκολο
Βασικό συστατικό: Πέστροφα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
500γρ Πένες
200 γραμ. Πέστροφα ή σολομό καπνιστό
Μισό ποτηράκι βότκα
2 σκελίδες σκόρδο
150 γραμ. Κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΤΑ
Κόκκινο κρασί
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βράζουμε σε αρκετό νερό (αλατισμένο) τις πέννες.
Ταυτόχρονα τσιγαρίζουμε το σκόρδο και για 2 λεπτά το σολομό ή την πέστροφα, σβήνουμε με την βότκα, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
Όταν οι πέννες είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι που έχουμε την πέστροφα ή τον σολομό και ανακατεύουμε για λίγο, σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος αν θέλουμε.
Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.