Share

Blog

Στο blog μας θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα μας, επιλεγμένες συνταγές καθώς και ενημερώσεις για τις συμμετοχές μας σε εκθέσεις.

Πέννες με καπνιστή πέστροφα, ούζο και κρέμα φέτας | Make Your Way

Σάββατο σήμερα και μετά από μία εξαντλητική εβδομάδα γεμάτο υποχρεώσεις θέλω να φάω κάτι εύκολο, γρήγορο και σίγουρα νόστιμο! Ανοίγοντας το ψυγείο μου εντοπίζω μία καπνιστή πέστροφα και η πρώτη σκέψη είναι να φτιάξω μια μακαρονάδα με κρέμα φέτας και ούζο. Απλό, γρήγορο και καθόλου βαρετό (συνηθισμένο) φαγητό, κι έτσι έκανα. Κι επειδή ξέρω πόσο σας αρέσουν τα ζυμαρικά με ψάρι σκέφτηκα να την μοιραστώ μαζί σας και γιατί όχι να την φτιάξετε κι εσείς!


Υλικά

100γρ καπνιστή πέστροφα G-Fish

250γρ πέννες ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας

2 κ.σ κρέμα φέτας  (για την παρασκευή της δες εδώ)

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

1 σφηνάκι ούζο Πελάδα

άνηθο

αλάτι-πιπέρι

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Ελαιώνες Κολοκοτρώνη 

Εκτέλεση
Έβρασα τα ζυμαρικά 2′ λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία και τα άφησα στην άκρη μέχρι να ετοιμάσω τη σάλτσα μου. Σε ένα βαθύ τηγάνι σόταρα τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, πρόσθεσα τη κρέμα φέτας, χαμήλωσα τη φωτιά και περίμενα να πάρει τη μορφή πηχτής σάλτσας και έριξα το ούζο και ανακάτεψα καλά. Σε αυτό το σημείο να σας πω ότι έριξα τα ζυμαρικά και όχι τη καπνιστή πέστροφα γιατί θεώρησα πως αν ρίξω τη πέστροφα, θα χαθεί το καπνιστό της άρωμα και είναι κάτι που δεν ήθελα. Ανακάτεψα τα ζυμαρικά με τη πηχτή σάλτσα μου, και στο τέλος έκοψα τη πέστροφα, έριξα λίγο αλατοπίπερο και τα ανακάτεψα ελαφρώς. Κι αυτό ήταν όλο! Πρόσθεσα λίγο άνηθο στο πιάτο μου και η ανάμιξη των αρωμάτων ήταν απλά μοναδική.

01.