ΨΑΡΙΑ: ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

 

Η πέστροφα και ο σολομός είναι τροφές με σημαντική διατροφική αξία αλλά και πολύ ιδαίτερη γεύση που είναι στενά συνδεδεμένη με την ελληνική δίαιτα και παράδοση.

Η πέστροφα και ο σολομός είναι πολύτιμες πηγές πρωτεϊνών, λιπαρών οξέων Ω-3 και Ω-6, βιταμινών (Α, D, B1, B2, B12, Νιασίνη) και ιχνοστοιχείων όπως ιώδιο, σελήνιο, ασβέστιο, φωσφόρος.

Οι πρωτεΐνες των ψαριών είναι υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητες για τη δόμηση των ιστών και την αποκατάσταση των φθορών τους και παρέχουν στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που δεν μπορεί να συνθέσει από μόνος του και πρέπει να τα προσλάβει από την τροφή.

 

 

Ευεργετικές Ιδιότητες

 

“Άτομα με μεγάλη συγκέντρωση λιπαρών οξέων ω-3 στο αίμα τους παρουσιάζουν 5 φορές μικρότερο κίνδυνο για αιφνίδιο καρδιακό θάνατο” (“The New England Journal of Medicine”)

Η κατανάλωση ψαριού πλούσιο σε λιπαρά οξέα ω-3 τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για ργκεφαλικό επεισόδιο μέχρι και 50%”(Έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard).

Η αυξημένη κατανάλωση λιπαρών  ω-3 βοηθά τους καπνιστές να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα” (Αντικαρκινικό Κέντρο ΑΙΣΙ Της Ιαπωνίας).

“Η παρουσία των ω-3 λιπαρών οξέων στα ψάρια προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη” (Έρευνα Σουηδών επιστημόνων).

Η υψηλή πρόσληψη λιπαρών οξέων ω-3 μειώνει την εμφάνιση κατάθλιψης” (Επιστήμονες Διατροφικής Ένωσης Ν. Ζηλανδίας).

Όταν η έγκυος καταναλώνει ψάρια πλούσια σε λιπαρά οξέα ω-3 τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μειώνει την πιθανότητα να γεννήσει πρόωρα από 7,1% μόλις σε 1,9%” (Harvard Medical School).

… η πέστροφα και ο σολομός έχουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα στα ευεργετικά λιπαρά οξέα ω-3 και ω-6.

χαρτης

Τοποθεσία Μονάδας: Καστόρι Λακωνίας.
Tηλ.: 2731057199
Περισσότερα εδώ

Κατάστημα: Γκορτσολόγου 111, Σπάρτη, 23100
Tηλ.: 2731026164
Περισσότερα εδώ

Οροσημα

2014: Βραβείο Ποιότητας

Η επιχείρησή μας βραβεύεται συνολικά με το Βραβείο ποιότητας καλύτερης Ιχθυοκαλλιέργειας 2014 από το περιοδικό Γαστρονόμος

2013: Προϊον της χρονιας 2013

Το περιοδικό "Τρόφιμα και Ποτά" βράβευσε τα νέα μας αλείμματα ως  προιόν της χρονιάς 2013

2012: Χορηγος Ταινιας

Η G-fish γίνεται χορηγός στην νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι" και ο Γίαννης Γεροντίδης συμμετέχει σε αυτή

2012: Βραβείο Gourmet

Για άλλη μια φορά η εταιρία μας βραβεύεται για τα προϊόντα της. Αυτή την φορά η πεστροφά μας κατακτά το βραβείο gourmet 2012

2012: 100 ελληνες που κανουν την διαφορα

Το 2012 το Έθνος βραβεύει την εταιρία μας εντάσωντας μας στους "100 ελληνες που κανουν την διαφορα"

2009: Βραβείο Gourmet

Η εταιρία μας βραβεύεται για τον οξύρυγχο από το βήμα Gourmet στα 100 καλύτερα προϊόντα.

2008:Χαβιαρι σολομου

Η γκάμα μας συνεχίζει να εμπλουτίζεται με δύο νέα μοναδικά ελληνικά προϊόντα: χαβιάρι σολομού & καπνιστό χαβιάρι σολομού

2001-2002: Σολομός

2001: Παραγωγή του μοναδικού φρέσκου Ελληνικού σολομού

2002: Κυκλοφορεί στην αγορά ο πρώτος φρέσκος Ελληνικός σολομός αλλά και ο πρώτος καπνιστός Ελληνικός σολομόςι

1998: G-Fish

Η επιχείρηση αποκτά νέο όνομα:G-Fish

1993: Ίδρυση Εργαστηρίου

Ίδρυση παραδοσιακού εργαστηρίου καπνίσματος πέστροφας

1969: Ίδρυση μονάδας

Το 1969 η οικογένεια Γεροντίδη ίδρυσε στο Καστόρι Λακωνίας μία από τις πρώτες μονάδες παραγωγής πέστροφας και σολομού στην Ελλάδα. Από τότε δεν έπαψε να βελτιώνεται και να εξελίσσεται συνεχώς, καταλήγοντας σήμερα να είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ελλάδα που παράγει gourmet ελληνικά προϊόντα όπως: καπνιστή πέστροφα, σολομό, οξύρυγχο και χαβιάρι σολομού.